Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Gołąbki z mięsem i ryżem

Gołąbki z mięsem i ryżem
40 minut 303 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Mięso garmażeryjne (wieprzowe) 1.2 kg
Ryż (gotowany) 180 g
Jajko 2 szt.
Śmietana 100 g
Marchew 100 g
Cebula 70 g
Koncentrat pomidorowy 60 g
Woda 1 l
Kapusta biała (duży liść) 600 g
Liść laurowy
Sól
Pieprz
Tymianek
Majeranek

Kolejność przygotowywania

Obgotować kapustę w osolonej wodzie przez 6-8 min. Сebulę posiekać nożem, marchew natrzeć na tarce. Mięso wymieszać z ryżem, jajkami, solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Na każdy liść kapusty położyć niewielką porcję farszu i ciasno zawinąć. Do misy multicookera włożyć gołąbki, zalać wodą, dodać cebulę, marchew, koncentrat pomidorowy, sól, liść laurowy i przyprawy do smaku. Zamknąć pokrywę. Ustawić program DUSZENIE, czas przygotowywania — 40 minut. Wcisnąć przycisk „Start". 5 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, dodać śmietanę. Zamknąć pokrywę, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!