Najnowsze artykuły

Panierka do kurczaka - znasz jej sekretny składnik?
Panierka do kurczaka - znasz jej sekretny składnik?

Czy przygotowanie idealnie chrupiących, złocistych nuggetsów to wyzwanie? Tak, jeśli nie znasz przepisu na odpowiedni rodzaj panierki. To właśnie panierka - postrzępiona, chrupiąca, mocno przylegająca do soczystego mięsa sprawia, że kawałki kurczaka smakują tak dobrze. Wszyscy wiedzą, że nuggetsom trudno się oprzeć. Nie wszyscy jednak mają świadomość, że przygotowanie ich jest prostsze niż mogłoby się wydawać.

Autor Dagmara ZielińskaDagmara Zielińska22.02.2024
Kotlety de volaille - przepis na dewolaje
Kotlety de volaille - przepis na dewolaje

Przepis na chrupiące kotlety z drobiu w panierce. Dowiedz się jak przygotować smaczny farsz, obtoczyć kotlety i usmażyć je tak, by były rumiane i apetyczne. Przeczytaj o dodatkach i sosach oraz pomysłach na dekorację dań z kotletami devolay.

Autor Agata WasilewskaAgata Wasilewska31.01.2024
Jak ubić śmietanę 30 - porady i triki
Jak ubić śmietanę 30 - porady i triki

Porady jak po mistrzowsku ubić śmietanę 30 na idealną, gładką pianę lub puszysty krem. Dowiedz się, jak długo należy ubijać śmietanę 30, aby uzyskać optymalną konsystencję oraz jakich błędów unikać podczas ubijania śmietany.

Autor Agata WasilewskaAgata Wasilewska30.01.2024