multicooker.pl

Najnowsze artykuły - Strona 2

8 mitów na temat zdrowego odżywiania
8 mitów na temat zdrowego odżywiania

W dzisiejszym świecie, zwłaszcza w Polsce, zdrowe odżywianie stało się nie tylko trendem, ale także stylem życia wielu osób. Ludzie coraz częściej wybierają świeże warzywa i owoce, unikają niezdrowych produktów i starają się przestrzegać zbilansowanej diety.

Autor Dagmara ZielińskaDagmara Zielińska13 sierpnia 2025
Wino w kuchni: nie tylko do picia. Przepisy na sosy, marynaty i desery
Wino w kuchni: nie tylko do picia. Przepisy na sosy, marynaty i desery

Wino od wieków towarzyszy sztuce kulinarnej – nie tylko w kieliszku przy stole, ale również jako nieodłączny składnik wielu potraw. Dobrze dobrane wino potrafi wydobyć głębię smaku z mięsa, wzbogacić sos czy nadać elegancji nawet najprostszemu deserowi. Co więcej, nie musisz być szefem kuchni z gwiazdką Michelin, by umiejętnie wykorzystać wino w swojej kuchni.

Autor Dagmara ZielińskaDagmara Zielińska13 sierpnia 2025
Liofilizowane owoce – jak wykorzystać je w kuchni?
Liofilizowane owoce – jak wykorzystać je w kuchni?

Owoce w formie liofilizowanej to produkt, który w kuchni warto mieć pod ręką. Liofilizacja polega na usunięciu wody z zamrożonego produktu w warunkach obniżonego ciśnienia. W procesie tym produkty nie tracą smaku, koloru oraz zachowują podobną ilość witamin i składników mineralnych, co świeże owoce. Są tak samo zdrowe, ale można przechowywać je dużo dłużej bez utraty smaku i wartości odżywczych.

Autor Dagmara ZielińskaDagmara Zielińska16 lipca 2025