Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Fasola po bretońsku

Fasola po bretońsku
75 minut 242 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Fasola Jaś 400 g
Kiełbasa zwyczajna 300 g
Boczek wędzony 150 g
Cebula 75 g
Koncentrat pomidorowy 75 g
Czosnek 5 g
Papryka słodka 5 g
Papryka ostra 3 g
Olej roślinny 20 ml
Woda 1 l
Sól 6 g
Majeranek 5 g

Kolejność przygotowywania

Fasolę moczyć przez 8 godzin, boczek i kiełbasę pokroić w kostkę o wielkości 1,5 cm, cebulę i czosnek posiekać nożem. Do misy multicookera włożyć wszystkie składniki (oprócz fasoli i koncentratu pomidorowego), dodać olej roślinny. Ustawić program SMAŻENIE, czas przygotowywania — 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start". Obsmażać przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając. 7 minut przed zakończeniem gotowania dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Następnie włożyć do misy multicookera fasolę, zalać wodą. Zamknąć pokrywę. Ustawić program ZUPA, czas przygotowywania — 1 godzina. Wcisnąć przycisk „Start", przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!