Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Zupa fasolowa

Zupa fasolowa
90 minut 96 kalorii

Rodzaj dania: Zupy

Składniki

Żeberka wieprzowe 600 g
Fasola Jaś 200 g
Ziemniaki 200 g
Marchew 100 g
Pietruszka (korzeń) 50 g
Mąka pszenna 20 g
Czosnek 10 g
Seler (łodyga) 10 g
Por 10 g
Majeranek 3 g
Woda 1.5 l
Sól 5 g
Liść laurowy
Pieprz

Kolejność przygotowywania

Fasolę namoczyć w wodzie na 8 godzin. Żeberka przemyć i oddzielić od siebie. Marchew, seler, ziemniaki i korzeń pietruszki pokroić w kostkę o wielkości 1 cm, por i czosnek posiekać nożem, mąkę rozprowadzić w 100 ml wody. Do misy multicookera włożyć żeberka, fasolę, wszystkie warzywa, zalać pozostałą wodą, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Zamknąć pokrywę. Ustawić program ZUPA, czas przygotowywania — 1 godzina 30 minut. Wcisnąć przycisk „Start". 20 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, dodać roztwór mączny, wymieszać. Zamknąć pokrywę, przygotowywać do zakończenia pracy programu. Zupę można zaprawić mąką.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!