Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Żurek śląski

Żurek śląski
90 minut 51 kalorii

Rodzaj dania: Zupy

Składniki

Żeberka wieprzowe 300 g
Ziemniaki 250 g
Marchew 50 g
Pietruszka (korzeń) 25 g
Seler (łodyga) 10 g
Por 10 g
Czosnek 10 g
Majeranek 3 g
Zakwas na żurek 300 ml
Woda 1.5 l
Sól 5 g
Pieprz

Kolejność przygotowywania

Żeberka przemyć, oddzielić od siebie. Marchew i korzeń pietruszki zetrzeć na tarce. Por i łodygę selera pokroić w drobne paski 0,5 cm, ziemniaki - w kostkę o wielkości 1 cm, czosnek posiekać nożem. Włożyć do misy multicookera żeberka, zalać wodą, dodać sól i majeranek, wymieszać. Zamknąć pokrywę. Ustawić program ZUPA, czas przygotowywania — 1 godzina 30 minut. Wcisnąć przycisk „Start". 50 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, dodać wszystkie warzywa (oprócz czosnku) i wymieszać. Zamknąć pokrywę. 10 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, dodać zakwas na żurek i czosnek. Zamknąć pokrywę, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!