Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Kulebiak

80 minut 179 kalorii

Rodzaj dania: Wypieki

Składniki

Ciasto francuskie (mrożone) 500 g
Tuńczyk w puszcze 250 g
Ziemniaki 150 g
Jajko na twardo 1 szt.
Masło śmietankowe 10 g
Sól
Przyprawy
Szczypiorek 10 g

Kolejność przygotowywania

Rybę rozdrobnić widelcem, ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Jajko utrzeć na grubej tarce, szczypiorek posiekać. Rybę zmieszać z jajkiem i szczypiorkiem. Ciasto rozdzielić na dwie części i rozwałkować każdą w formie koła o wielkości równej średnicy misy i grubości 1 cm. Misę multicookera nasmarować masłem śmietankowym i włożyć do niego pierwszą część ciasta, z wierzchu równomiernie rozłożyć rybę wymieszaną ze szczypiorkiem i z jajkiem, następnie położyć ziemniaki, posypać solą i przyprawami. Przykryć drugą częścią ciasta, zlepić brzegi i kilkakrotnie przekłuć widelcem. Ustawić program BAKE, czas przygotowywania — 40 minut. Z góry założyć kombiwar, czas przygotowywania — 40 minut, temperatura — 130°С. Przygotowywać do zakończenia programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!