Kanapki z pieczarkami, twarogiem i chrzanem • przepis • składniki • przygotowanie
W tej kanapce rządzą pieczarki! Ich wyjątkowy smak w połączeniu z twarogiem i chrzanem tworzy wyjątkowo udaną śniadaniową kompozycję. Sprawdź, jak to smakuje: także w wersji wegańskiej!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZESMAŻAMY PIECZARKI
Pieczarki pokrojone w ćwiartki lub w talarki smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie. Staramy się nie mieszać ich zbyt często, by ładnie się zarumieniły. Dobrym rozwiązaniem jest mieszanie pieczarek co 3 minuty.
SKŁADAMY KANAPKI
Bułki przekrawamy na pół. Na dolną kromkę wykładamy twaróg pokrojony w plastry (lub tofu w wersji wegańskiej). Twaróg lub tofu obficie smarujemy chrzanem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
877 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
438,5 kcal
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
33,1 g
Błonnik
21,7 g
Białko
21,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
Saltimbocca to danie, które możesz przygotować również z rybą. Do tego pyszne dodatki w postaci aksamitnej polenty i chrupiącej cukinii.

Grillowane bataty z sosem chimichurri
Słodkie ziemniaki i ziołowo-pikantny sos to idealne zestawienie. Podaj bataty z sosem chimichurri w formie sałatki na ciepło lub potraktuj je jako dodatek do dań z grilla!

Tarta czekoladowo-malinowa
Słodka czekolada zestawiona z lekko kwaskowatym musem malinowym – wypróbuj przepis mistrza cukiernictwa!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Deser proteinowy à la tiramisu
Oto pyszna alternatywa dla klasycznego tiramisu we włoskim stylu! Deser, który przypomina je w smaku i wyglądzie, ale nie wymaga użycia cukru i zawiera dodatkową porcję białka. Przekonaj się, jak łatwo go przygotować.

Pappardelle ragout bianco według Karola Okrasy
Makaronowe wstążki z jasnym warzywnym sosem i dodatkiem mięsa mielonego. Pyszna wariacja na temat kuchni włoskiej.

Ziemniaki fondant
Ziemniaki fondant, czyli chrupiące na zewnątrz i rozpływające się w ustach! Wypróbuj ten przepis Kingi i spraw, że każde danie główne stanie się bardziej wykwintne.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Domowy budyń
Nic nie cieszy tak, jak samodzielnie przygotowany deser. Tym bardziej jeśli pysznie smakuje. Sprawdźcie przepis na klasyczny budyń i przygotujcie go samodzielnie.

Smażony filet z sandacza z kapustą kiszoną w śmietanie
Sandacz i kiszona kapusta w śmietanie to duet, któremu warto poświęcić kilka chwil w kuchni. Wykorzystaj ten przepis i zaproś na świąteczny stół rybę w całkiem nowym wydaniu!

Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
Co wrzucić na ruszt? Zamiast tego, co zwykle, warto odkryć nowe smaki! Zrób grilla na dziko i wrzuć na ruszt mięso z jelenia z pieczarkami i ziemniakami!