Gnocchi z letnimi warzywami • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz przepisu na szybki i prosty obiad? Sięgnij po pomysł Kingi na gnocchi z patelni z letnimi warzywami. Wystarczy 10 minut i gotowe!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KROIMY WARZYWA
Cukinię kroimy w półtalarki, paprykę w paski, szalotki w talarki, a pomidorki koktajlowe na pół. Czosnek siekamy na plastry.
SMAŻYMY WARZYWA NA PATELNI
Na dobrze rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Smażymy cukinię na złoty kolor. Następnie wrzucamy paprykę, szalotkę i ugotowaną fasolkę. Całość mieszamy. Na koniec dodajemy pomidorki koktajlowe, doprawiamy solą, ponownie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.
DODAJEMY GNOCCHI
Do podsmażonych warzyw dodajemy gnocchi, mieszamy i smażymy jeszcze ok. 5 minut. Na samym końcu dodajemy posiekany czosnek.
DODAJEMY MOZZARELLĘ I PARMEZAN
Gotowe danie przekładamy na talerz, dokładamy kuleczki mozzarelli i ścieramy parmezan. Dekorujemy listkami bazylii.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1860,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
620,2 kcal
Tłuszcz
20,6 g
Węglowodany
88,2 g
Błonnik
22,3 g
Białko
22,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Makówki śląskie
Słodkie i aromatyczne danie na bazie mielonego maku. Wyjątkowy przysmak goszczący nie tylko na śląskich stołach.

Duszone udka z indyka na winie
Włoskie danie w czeskiej interpretacji. Soczyste mięso w aromatycznym sosie z pewnością zachwyci Twoich gości!

Wegańskie klopsy warzywne
Udany początek dobrej tortilli, dania z makaronem czy zupy zaczyna się od przygotowania tych wegańskich klopsów warzywnych. Spróbuj i jedz je tak, jak lubisz!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem
Pełna smaku i białka pyszna sałatka z chrupiącym ryżem, łososiem i fasolką edamame. To idealny pomysł na lunch do pracy lub kolację, które przygotujesz w swoim airfryerze.

Domowa kostka rosołowa
W pełni naturalna i domowa kostka rosołowa to podstawa idealnej zupy. Przygotuj ją według przepisu Kingi, z najlepszych warzyw i świeżych ziół!

Sałatka z bobem i cykorią
Szybka letnia sałatka z sezonową cykorią, bobem, rzodkiewkami i ich liśćmi – wypróbuj przepis Kingi Paruzel!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Omlet z wędzonym łososiem i awokado
Jeśli jesteś miłośnikiem omletów na śniadanie, koniecznie wypróbuj ten przepis Karola. Delikatny omlet z dodatkiem łososia i awokado to kompozycja idealna na początek dnia.

Kulki piernikowe z rumem i ananasem
Świąteczne słodkości co roku mogą smakować inaczej. A obok tego połączenia nikt nie przejdzie obojętnie.

Różowe cynamonki
Sprawiające, że w całym domu pachnie cynamonem, pyszne bułeczki, czyli cynamonki! W tym przepisie Pauli Bonowicz-Golec przygotowane z ciasta w wyjątkowym, różowym kolorze i z dodatkiem twarogu.