Bananowa kawa mrożona z mango • przepis • składniki • przygotowanie
Kawa nie zawsze musi smakować tak samo. Spróbuj mrożonej w połączeniu z bananami i mango!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY KAWĘ
Kawę zaparzamy w 500 ml wody. Słodzimy 2 łyżkami cukru i studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki.
MIKSUJEMY OWOCE
Banana i mango obieramy, miąższ mango oddzielamy od pestki. Oba składniki dokładnie miksujemy z mlekiem i cukrem waniliowym. Doprawiamy do smaku pozostałym cukrem.
PRZYGOTOWUJEMY NAPÓJ
Schłodzoną kawę przelewamy do 4 szklanek, w każdej z nich umieszczamy po jednej kulce lodów waniliowych. Dolewamy zmiksowane owoce, posypujemy kakao i natychmiast podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1676,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
419,1 kcal
Tłuszcz
11,9 g
Węglowodany
73,1 g
Błonnik
9 g
Białko
9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Trufle z wróżbą
Chrupiące czekoladki z pysznym nadzieniem i.. wróżbą! Koniecznie wypróbuj przepis Pawła na trufle!

Krokiety z kapustą i grzybami – przepis
Chrupiące naleśniki w panierce wypełnione farszem z kiszonej kapusty i pieczarek. Zobacz, jak przygotować krokiety!

Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
Grzanki z chrupiącymi szparagami to idealny początek dnia. Wypróbuj ten szybki przepis Kingi i zobacz, jak pyszne może być śniadanie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
Pyszny pomysł na wyjątkowy obiad: kruche kotlety jagnięce marynowane w mieszance ziół oraz soku ze świeżej pomarańczy.

Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami
Orientalny powiew w Twojej kuchni - przygotuj glazurowane polędwiczki z warzywami, pyszny posiłek pachnący imbirem.

Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
Deser słodzony erytrytolem. Podany z lodami proteinowymi, będzie świetnym pomysłem na słodką przekąskę. Chrupiąca kruszonka i kryjące się pod nią kwaskowate owoce to wymarzone połączenie.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
Wyjątkowa polędwica wołowa, czyli bresaola, podana z grillowaną gruszką i chrupiącymi dodatkami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przygotuj ją i zaskocz bliskich połączeniem smaków, które charakteryzują to danie.

Wegańska fasolka po bretońsku
Wegańska odsłona dobrze znanego dania! Przygotuj pyszną fasolkę po bretońsku, doprawioną aromatycznymi przyprawami. Świetna alternatywa wobec klasyki!

Serniczki
Potrzebujesz pysznego i łatwego w przygotowaniu deseru? Wypróbuj przepis Pauli i zrób serniczki, które zachwycą Twoich gości!