multicooker.pl
Autor Dagmara Zielińska

Dagmara Zielińska - Strona 45

Cześć, kulinarni pasjonaci! Jestem Dagmara i serdecznie witam Was na blogu poświęconym sztuce gotowania i przepisom. Uwielbiam eksperymentować w kuchni i dzielić się moimi ulubionymi daniami, trikami kulinarymi i inspiracjami kulinarnymi. 

facebooktwitterlinkedin
Nowoczesne wzory zastawy szklanej na rok 2025
News
Nowoczesne wzory zastawy szklanej na rok 2025

Tak samo, jak każdy inny element wyposażenia kuchni, zastawa szklana, podlega zmieniającym się trendom w modzie. Czasami modne są powroty do dawnych inspiracji, czasem w sklepach pojawiają się zestawy szkła kolorowego, żłobionego, z wzorami, złotymi nadrukami, kolorowymi kwiatami, wzorowane na dawnych kryształach, całkiem gładkie. Na pewno nikt nie może narzekać – ani zwolennicy ozdobnych naczyń ani ci, którzy wolą minimalizm. A co proponuje na 2025 rok marka Gerlach?

Autor Dagmara ZielińskaDagmara Zielińska8 sierpnia 2024
Jaką herbatę piją Japończycy?
News
Jaką herbatę piją Japończycy?

W Kraju Kwitnącej Wiśni pije się bardzo dużo gatunków herbaty. W większości przypadków są to herbaty zielone. Występują w wielu odmianach, różnią się także metodami uprawy, regionem, porą zbioru, technologią suszenia i zaparzaniem. Herbata jest ważną częścią japońskiej kultury, nie tylko kulinarnej.

Autor Dagmara ZielińskaDagmara Zielińska31 lipca 2024
Włoskie oliwki - gatunki i zastosowania w kuchni
Kuchnie świata
Włoskie oliwki - gatunki i zastosowania w kuchni

Włoskie oliwki, dzięki swojej różnorodności i bogatemu smakowi, zyskały uznanie kucharzy i smakoszy na całym świecie. Różne gatunki oferują unikalne profile smakowe, które wzbogacają zarówno proste przekąski, jak i wyrafinowane dania. Poznaj charakterystyczne cechy popularnych rodzajów włoskich oliwek i odkryj inspirujące sposoby na ich wykorzystanie w kuchni.

Autor Dagmara ZielińskaDagmara Zielińska18 lipca 2024