Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyZupa z kurczaka

Czas przygotowywania: 45 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kurczak gotowany (filet) 200 g
Ziemniaki czerwone 300 g
Marchewka 150 g
Por 100 g
Cebula 70 g
Masło śmietankowe 80 g
Mąka pszenna 50 g
Bulion drobiowy 1,3 L
Tymianek świeży 10 g
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Z kurczaka zdjąć skórkę i rękoma porwać filet na średniej wielkości kawałeczki. Ziemniaki, marchewkę i cebulę pokroić w kosteczkę o grubości 2 cm. Pora pokroić w cienkie krążki. Tymianek posiekać nożem.

2

Do misy multicookera włożyć masło (20 g) i cebulę. Wybrać program „FRY”, czas gotowania 10 min. 5 minut. przed zakończeniem smażenia do misy dodać cebulę i tymianek. Gotować przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając.

3

Wcisnąć przycisk „Keep warm/Cancel". Obsmażoną cebulę przełożyć do oddzielnego naczynia. Do misy multicookera włożyć pozostałe masło (60 g). Wybrać program „FRY”, czas smażenia 10 min.

4

9 minut przed zakończeniem smażenia do misy multicookera powoli wsypać mąkę i dokładnie wymieszać. 5 minut przed zakończeniem przygotowywania do misy stopniowo, dokładnie mieszając, wlać bulion. Gotować przy otwartej pokrywie do zakończenia programu, co pewien czas mieszając.

5

Do misy multicookera włożyć marchewkę i ziemniaki. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „SOUP”, czas gotowania 25 minut 5 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, dodać obsmażona cebulę i kurczaka, dodać sól i przyprawy. Zamknąć pokrywę. Gotować do zakończenia pracy programu.

!

Przed podaniem zupę można ozdobić gałązką natki pietruszki.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!