Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyZupa szczawiowa

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wołowina (filet) 300 g
Ziemniaki 200 g
Jajko gotowane na twardo 150 g / 3 szt.
Cebula 120 g
Szczaw świeży 300 g
Woda 1,5 l
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w cząstki. Wołowinę przemyć. Mięso i cebulę pokroić w paseczki 0,5х3 cm. Szczaw posiekać. Warzywa i mięso włożyć do misy multicookera, zalać wodą, posolić, dodać przyprawy, zamieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Menu” wybrać program „ZUPA”. Przyciskami „Godz” i „Min” ustawić czas gotowania na 1 godz. Wcisnąć przycisk „START”, gotować do zakończenia pracy programu. Przed podaniem do każdej porcji dodać pokrojone w cząstki ugotowane na twardo jajko.

!

Porada: jajko ugotowane na twardo można zastąpić surowym ubitym jajkiem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!