Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyZupa ogórkowa

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kurczak (ćwiartka) 300 g (1 udko lub porcja rosołowa)
Ziemniaki 300 g (5 szt.)
Pietruszka (korzeń) 50 g (1 szt. mała)
Ogórki kiszone 500 g (8-9 szt.)
Marchew 100 g (2 szt.)
Woda 1,75 l (7 szklanek)
Pieprz, sól do smaku
Liść laurowy 2 szt.
Ziele angielskie 3 szt.
Śmietana 18% 50 g

Sposób przygotowywania

1

Ćwiartkę kurczaka przemyć, marchew, korzeń pietruszki i ogórki kiszone zetrzeć na grubej tarce, ziemniaki pokroić w kostkę o wielkości 1 cm. Włożyć kurczaka i warzywa do misy multicookera, zalać wodą, dodać sól i przyprawy, zamieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Nastawić program „SOUP”, czas przygotowywania – 1 godzina. Nacisnąć przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu, po czym kurczaka wyjąć z misy multicookera i ostudzić, oddzielić mięso od kości i dodać go do gotowej zupy.

!

Porada: po upływie czasu gotowania zupę można zabielić śmietaną.Zupę zabielić śmietaną.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!