Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyZupa cebulowa

Czas przygotowywania: 1 godz. 10 min.

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kurczak 150 g (mała ćwiartka lub ½ porcji rosołowej)
Cebula 600 g (10 szt.)
Olej roślinny 50 g (5 łyżek)
Czosnek 10 g (2 ząbki)
Tymianek 2 g (2 łyżeczki)
Wino białe (wytrawne) 100 ml (niepełne pół szklanki)
Woda 750 ml (3 szklanki)
Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowywania

1

Kurczaka przemyć, cebulę pokroić w drobną kostkę po 0,5 cm, czosnek posiekać nożem. Włożyć do misy multicookera cebulę i czosnek, dodać olej roślinny, zamieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Ustawić program „FRY”, rodzaj produktu – „VEGETABLES”, czas przygotowywania – 10 minut. Nacisnąć przycisk „START”. Po rozpoczęciu wstecznego odliczania czasu otworzyć pokrywę. 2 minuty przed zakończeniem gotowania wlać wino. Przygotowywać do zakończenia pracy programu, przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

3

Po sygnaledźwiękowym nacisnąć przycisk „KEEP WARM/CANCEL”. Otworzyć pokrywę, włożyć do misy multicookera ćwiartkę kurczaka, dodać sól i przyprawy, zalać wodą. Zamknąć pokrywę. Ustawić program „SOUP”, czas przygotowywania – 1 godzina. Nacisnąć przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!