Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaZapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

Czas przygotowywania: 35 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ziemniaki 300 g
Pieczarki 200 g
Jajka 100 g / 2 szt.
Masło śmietankowe 6 g
Sól

Sposób przygotowywania

1

Pieczarki posiekać nożem. Ziemniaki zetrzeć na tarce z małymi oczkami, wycisnąć z nich sok, dodać jajko, sól, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do misy multicookera włożyć masło śmietankowe (50 g), dodać pieczarki, sól i wymieszać.

2

Przyciskiem „Menu” wybrać program „SMAŻENIE”. Przyciskami „GODZ” i „MIN” ustawić 5 min. Wcisnąć przycisk „START”. Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając. Usmażone pieczarki przełożyć do oddzielnego naczynia.

3

Misę multicookera wysmarować masłem śmietankowym (10 g), na spód wyłożyć połowę masy ziemniaczanej, wyrównać, następnie wyłożyć grzyby, wyrównać, na górę wyłożyć pozostałą masę ziemniaczaną, wyrównać. Zamknąć pokrywę.

4

Przyciskiem „Menu” wybrać program „WYPIEKANIE”. Przyciskami „GODZ” i „MIN” ustawić 30 min. Wcisnąć przycisk „START”. Zapiekać do zakończenia pracy programu.

5

Gotową zapiekankę wyjąć z misy i pozostawić do ostygnięcia na ok. 15 min.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!