Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Dania na parzeWołowina na parze

Czas przygotowywania: 40 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wołowina (polędwica) 200 g
Musztarda 40 g
Woda 1,5 l
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Mięso umyć, pokroić na steki o grubości 2 сm. Natrzeć musztardą, solą i przyprawami. Odstawić w marynacie na 10 minut.

2

Do misy multicookera wlać wodę, z wierzchu ustawić naczynie do gotowania na parze. Wyłożyć steki.

3

Zamknąć pokrywę, przyciskiem „MENU” wybrać program „STEAM”. Przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania na 40 minut.

4

Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: jako dodatek do wołowiny można podać warzywa na parze.

Kalorie:263 kcal; białka: 43,72 g; tłuszcze: 8,36 g; węglodowodany: 3,88 g.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!