Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaWieprzowina po francusku

Czas przygotowywania: 8 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wieprzowina (karkówka) 430 g
Pomidory 100 g
Ser twardy 100 g
Pieczarki (świeże) 30 g
Oliwa 30 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Mięso umyć, pokroić na steki o grubości ok. 2 cm i delikatnie utłuc. Pomidory i grzyby pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

2

Do misy multicookera wlać oliwę, na dno wyłożyć mięso, posypać solą i przyprawami. Z wierzchu wyłożyć grzyby, posypać serem. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „Menu” ustawić program „SMAŻENIE”. Przyciskami „Czas" i "Min" ustawić 8 min Wcisnąć przycisk „Start”. Smażyć do zakończenia pracy programu.

!

Porada: pieczarki można zastąpić opieńkami lub kurkami.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!