Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Dania na parzeWarzywa z łososiem na parze z sosem

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Łosoś (filet) 250 g
Ziemniaki drobne 200 g
Fasola strączkowa 150 g
Sok z cytryny 10 ml
Woda 1 l
Czosnek 2 g
Sól, przyprawy
Do sosu:
Jogurt naturalny 180 g
Koperek 10 g
Oliwa z oliwek 15 ml
Sól

Sposób przygotowywania

1

Rybę przemyć. Koperek posiekać nożem. Rybę natrzeć solą, przyprawami i czosnkiem, skropić sokiem z cytryny i odstawić w marynacie na 15 minut.

2

Przygotować sos: w oddzielnym naczyniu wymieszać jogurt, oliwę i koperek, dodać sól. Rybę razem z ziemniakami i fasolą wyłożyć do naczynia do gotowania na parze, warzywa posolić.

3

Do misy multicookera wlać wodę, następnie umieścić naczynie do gotowania na parze z warzywami i rybą.

4

Ustawić program „STEAM”, czas przygotowywania 15 min.

5

Wcisnąć przycisk „Start”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Podawać z przygotowanym wcześniej sosem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!