Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaTilapia zapiekana

Czas przygotowywania: 30 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Tilapia (filety) 400 g
Cebula 100 g
Papryka czerwona 100 g
Oliwa z oliwek 20 ml
Sok z cytryny 20 ml
Pietruszka 10 g
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Rybę opłukać. Cebulę i paprykę pokroić w krążki. Czosnek i pietruszkę posiekać nożem. Rybę natrzeć solą, czosnkiem i przyprawami, wlać sok z cytryny i zostawić w marynacie na 1 godz.

2

Ryby wyłożyć na folie aluminiową, z wierzchu wyłożyć cebulę i paprykę, posypać pietruszką i wlać oliwę. Zawinąć rybę w 2 warstwy folii.

3

Do misy multicookera włożyć rybę w folii, zamknąć pokrywę. Wybrać program „BAKE”, czas przygotowywania 30 min. Wcisnąć przycisk „START”. Zapiekać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!