Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaSzpinak po turecku

Czas przygotowywania: 40 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Szpinak świeży (ewentualnie mrożony) 1 kg
Pomidory 200 g
Cebula 100 g
Ryż 50 g
Oliwa z oliwek 30 ml
Sok z cytryny 20 ml
Woda 400 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Szpinak umyć i posiekać nożem. Ryż płukać, aż woda będzie przezroczysta. Cebulę i pomidory pokroić w kosteczkę o wielkości 1 cm. Do misy multicookera wlać olej i włożyć cebulę. Ustawić program „SMAŻENIE”, czas przygotowywania 10 minut. Wcisnąć przycisk „Start”.

2

Po rozpoczęciu odliczania wstecznego czasu programu do misy włożyć pomidory. Przygotowywać do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając. Wcisnąć przycisk „Anuluj”. Do misy multicookera wsypać ryż, dodać sól i przyprawy, wlać wodę, wymieszać.

3

Ustawić program „RYŻ/KASZE”, czas przygotowywania 30 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. 10 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, włożyć szpinak i wymieszać. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

4

Do gotowego dania dodać sok z cytryny i wymieszać.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!