Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaSpaghetti Carbonara

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Na makaron:
Makaron (spaghetti nr 5) 200 g
Woda 1,5 L
Sól
Na sos:
Boczek 120 g
Ser owczy (z mleka niepasteryzowanego) 90 g
Jajko 50 g/1 szt.
Papryczka chili świeża 10 g
Wino białe wytrawne 30 ml

Sposób przygotowywania

1

Do misy multicookera wlać wodę, dodać sól i wymieszać. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „GOTOWANIE”, czas gotowania 10 min. Wcisnąć przycisk „Start”.

2

Kiedy woda zacznie wrzeć włożyć makaron i zamieszać. Zamknąć pokrywę. Gotować do zakończenia pracy programu, po czym wcisnąć przycisk „Anuluj”. Gotowy makaron odcedzić na durszlaku i odczekać, aż woda ścieknie.

3

Przygotować sos: ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Do startego sera dodać jajko i w oddzielnym naczyniu ubić trzepaczką do jaj na jednolitą konsystencję. Boczek pokroić w plasterki, papryczkę chili posiekać nożem. Do misy multicookera włożyć boczek.

4

Wybrać program „SMAŻENIE”, czas smażenia 5 min. Wcisnąć przycisk „Start”.

5

3 minuty przed zakończeniem smażenia do misy multicookera wlać wino, dodać papryczkę chili i wymieszać. Smażyć do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając. Następnie do misy włożyć makaron, dodać ubite jajka z serem i wymieszać.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!