Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


SerySer mascarpone

Czas przygotowywania: 10 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Śmietanka 10% 300 ml
Śmietanka 20% 300 ml
Sok z cytryny 20 ml

Sposób przygotowywania

1

Śmietankę wlać do misy multicookera. Zamknąć pokrywę. Przyciskiem "Wybór programu" ustawić program "KASZA NA MLEKU/DESERY". Przyciskiem "Czas gotowania" ustawić czas na 10 minut. Wcisnąć przycisk "Start".

2

3 minuty przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę i dodać sok z cytryny. Gotować do zakończenia pracy programu, stale mieszając.

3

Gotową masę przelać do oddzielnego naczynia i zostawić do ostygnięcia. Gazę złożyć na cztery warstwy, położyć na sitku i wyłożyć na nią masę. Gazę z masą pozostawić w stanie wiszącym przez 3-4 godz.

!

Porada: podawać ze świeżymi jagodami lub wykorzystać do przygotowania deseru.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!