Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaSardele zapiekane

Czas przygotowywania: 30 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Sardela 500 g/10 szt.
Pomidory 250 g
Papryka 150 g
Cytryna 120 g
Cebula 100 g
Czosnek 5 g
Oliwa 30 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Sardele wypatroszyć, usunąć główki, umyć i posolić. Cebulę i paprykę pokroić w paseczki o średniej grubości. Pomidory i cytrynę pokroić w średniej grubości krążki. Czosnek posiekać nożem.

2

Misę multicookera wysmarować masłem (10 ml), cebulę wyłożyć równą warstwą, a następnie ułożyć sardele, dodać przyprawy i czosnek. Na sardele wyłożyć paprykę, pomidory i cytrynę, dodać sól i polać oliwą (20 ml). Zamknąć pokrywę.

3

Wybrać program „CAKE” , czas zapiekania 30 minut Wcisnąć przycisk „Start” . Zapiekać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!