Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DodatkiRyż z warzywami

Czas przygotowywania: 25 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ryż 200 g
Marchewka 130 g
Cebula 50 g
Oliwki 50 g
Czosnek 4 g
Woda 270 ml
Oliwa z oliwek 40 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Ryż płukać, aż woda będzie przezroczysta. Marchewkę i czosnek zetrzeć na grubej tarce. Cebulę pokroić w kosteczkę o średnicy 0,5 cm. Oliwki przekroić na pół. Wszystkie składniki włożyć do misy multicookera, zalać wodą, posolić, przyprawić i zamieszać, po czym wyrównać łopatką. Zamknąć pokrywę.

2

Wcisnąć przycisk "KASZA NA MLEKU/KASZE". Za pomocą przycisku "Czas gotowania" ustawić czas 25 min.

3

Gotować do zakończenia pracy programu.

!

Porada: jeżeli chcemy, aby ryż uzyskał złocistą barwę, polecamy przed przygotowaniem dodać odrobinę curry.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!