Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaRyż smażony z kurczakiem

Czas przygotowywania: 50 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kurczak (filet) 450 g
Fasola czerwona konserwowa 300 g
Mieszanka ryżu basmati i ryżu dzikiego 250 g
Papryka 200 g
Kostka bulionowa 1 szt.
Olej roślinny 20 ml
Woda 280 ml
Szczypiorek 10 g
Kolendra 10 g
Kminek mielony 5 g
Chili w płatkach 5 g
Sól

Sposób przygotowywania

1

Filety z kurczaka opłukać i pokroić w cienkie plasterki. Ryż płukać, aż woda będzie przezroczysta. Fasole opłukać. Paprykę oczyścić od nasion i pokroić w cienkie krążki. Szczypiorek posiekać nożem. Kolendrę grubo posiekać.

2

Do misy multicookera wsypać ryż i zalać wodą. Dodać kostkę bulionową i wymieszać. Zamknąć pokrywę.

3

Ustawić program „COOK”, czas przygotowywania 30 min. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Wcisnąć przycisk „KEEP WARM CANCEL”. Gotowy ryż przełożyć do oddzielnego naczynia.

4

Filety obtoczyć w mieszance z soli, kolendry, kminku i chili w płatkach.

5

Do misy multicookera wlać olej i wyłożyć paprykę. Ustawić program „FRY”, czas przygotowywania 20 min.

6

25 min przed zakończeniem pracy programu do misy włożyć filety i wymieszać. 5 min przed zakończeniem pracy programu do misy włożyć ryż, fasolę i szczypiorek, wymieszać. Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!