Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaRyż biały

Czas przygotowywania: 35 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ryż 500 g
Cebula 80 g
Oliwa 30 ml
Woda 580 ml
Czosnek 3 g
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Ryż płukać, aż woda będzie przezroczysta. Cebulę i czosnek posiekać nożem. Do misy multicookera wlać olej, włożyć cebulę i czosnek.

2

Ustawić program „SMAŻENIE”, czas gotowania 5 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować przy otwartej pokrywie, cały czas mieszając. Po rozpoczęciu odliczania wstecznego do misy wsypać ryż. Gotować do zakończenia pracy programu, stale mieszając.

3

Wcisnąć przycisk „Anuluj”. Następnie wlać wodę, dodać sól i przyprawy. Zamknąć pokrywę.

4

Wybrać program „RYŻ”, czas gotowania 30 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!