Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


PrzekąskiRolada gotowana z wołowiny z warzywami

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wołowina (polędwica) 500 g
Bulion mięsny 1 l
Jajka (gotowane) 3 szt.
Marchew (gotowana) 100 g
Szpinak (świeży) 40 g
Cebula 30 g
Ocet winny 10 ml
Pietruszka (świeża) 10 g
Czosnek 6 g
Tymianek (suszony) 2 g
Pieprz cayenne 2 g
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Mięso opłukać i pokroić na steki. Marchew pokroić w kostkę 0,5 сm. Cebulę pokroić w krążki. Jajka, pietruszkę, szpinak i czosnek posiekać nożem.

2

W oddzielnym naczyniu wymieszać czosnek z octem i tymiankiem. Otrzymaną mieszanką zalać steki i odstawić marynować się na 6 godz.

3

Następnie steki osuszyć ręcznikiem papierowym i rozbić do grubości 0,5 сm. Steki układać jeden na drugim w taki sposób, aby uzyskać kształt prostokąta.

4

Z wierzchu na mięso wyłożyć marchew, jajka, szpinak i cebulę, posypać pietruszką, solą i pieprzem. Zawinąć mięso w roladę, z odstępami po 3 сm i zawiązać nitką.

5

Do misy multicookera wlać bulion i włożyć roladę. Zamknąć pokrywę. Ustawić program „BOIL”, czas przygotowywania 1 godz.

6

Wcisnąć przycisk „START”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!