Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaRisotto z buraczkami

Czas przygotowywania: 35 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ryż 300 g
Oliwa z oliwek 2 łyzki
Masło 1 łyżka
Bulion 1,5 kostki
Buraki 400 g

Sposób przygotowywania

1

Buraki umyć, i ugotować i odlać otrzymany sok. Ryż przepłukać w dużej ilości wody.

2

Do multicookera wrzucić masło, wlać oliwę i włączyć funkcję SMAŻENIE. Dodać ryż i smażyć przez 5 min., po czym należy anulować program.

3

Kostkę bulionową rozpuścić w małej ilości wody. Bulion i sok z buraków wlać do misy multicookera. Włączyć tryb pracy RYŻ, czas przygotowywania 35 minut

4

Gotować do zakończenia programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!