Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaPierogi z wiśniami

Czas przygotowywania: 8 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wiśnie (bez pestek) 200 g
Woda (do ciasta) 150 ml
Mąka 90 g
Woda (do gotowania) 1 l
Sól

Sposób przygotowywania

1

Zagnieść ciasto: wodę wymieszać z mąką i solą. Rozwałkować do grubości 0,5 cm, wykroić krążki o średnicy 8 cm.

2

Na środek każdego krążka wyłożyć kilka wiśni i lepić pierogi. Do misy multicookera wlać wodę i zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „Menu” ustawić program PASTA. Przyciskami „Hour” i „Min” ustawić czas gotowania na 8 minut. Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „Start”. Po usłyszeniu sygnału dźwiękowego włożyć pierogi, dodać sól. Zamknąć pokrywę i gotować do zakończenia pracy programu.

!

Porada: pierogi polecamy podawać ze śmietaną i syropem owocowym.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!