Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


PrzekąskiPasztet z kurzych wątróbek

Czas przygotowywania: 25 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wątróbka drobiowa 380 g
Cebula 100 g
Kasza manna 40 g
Śmietanka 10% 40 ml
Masło śmietankowe 10 g
Gałka muszkatołowa (tarta)
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Wątróbkę drobiową opłukać, razem z cebulą dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do farszu dodać śmietankę, kaszę manną, sól, przyprawy, tartą gałkę muszkatołową (szczyptę) i wymieszać mikserem na jednolitą konsystencję.

2

Misę multicookera wysmarować masłem śmietankowym, włożyć do niej otrzymany farsz i wyrównać. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „MENU” wybrać program „WYPIEKANIE”. Przyciskami „GODZ” i „MIN” ustawić 25 min. Wcisnąć przycisk „Start„. Piec do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!