Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DeseryPanna Cotta czekoladowa

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Śmietanka 35% 400 ml
Mleko 2,5% 120 ml
Czekolada gorzka 100 g
Cukier 50 g
Żelatyna w listkach 12 g
Cukier wanilinowy 1 g

Sposób przygotowywania

1

Czekoladę zetrzeć na małej tarce. Żelatynę zalać chłodną wodą i odstawić na minutę, odcisnąć w dłoni. Do misy multicookera wlać mleko i śmietankę, dodać startą czekoladę, cukier, wanilię i zamieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Menu” ustawić program „KASZA NA MLEKU”. Wcisnąć przycisk „Godz.” i „Min” i ustawić czas na 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. 5 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, dodać żelatynę i, mieszając, gotować do zakończenia pracy programu. Gotową masę rozlać do foremek i odstawić do lodówki na 5-6 godz. do stężenia.

!

Porada: panna cotta czekoladowa świetnie komponuje się z polewą czekoladową i fistaszkami.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!