Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiPankejki (pancakes)

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mąka pszenna 400 g
Jaja kurze 100 g/2 szt.
Cukier 50 g
Soda 10 g
Mleko 400 ml
Olej 50 ml
Ocet 9% 10 ml
Sól

Sposób przygotowywania

1

Sodę zalać octem, wymieszać. Jajka wymieszać z cukrem, zmiksować. Nie przestając miksować wlać 200 ml mleka, następnie dodać 200 g mąki. Czynność powtórzyć z pozostałą mąką i mlekiem.

2

Dodać olej i sodę z octem, wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę i odstawić na 10 minut.

3

Przyciskiem „Menu” wybrać program „SMAŻENIE". Przyciskami „Godz” i „Min” ustawić 20 minut. Wcisnąć przycisk „Start”.

4

Po dwóch minutach do misy multicookera wyłożyć łyżką część ciasta tak, aby powstał pankejk o średnicy 10 cm. Smażyć z każdej strony dopóki nie zaczną pękać pęcherzyki.

5

Pankejka należy wyjąć z misy multicookera za pomocą łopatki do teflonu z długą rączką i smażyć kolejne.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!