Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaPaella z owocami morza

Czas przygotowywania: 45 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mieszanka owoców morza świeżomrożona 500 g
Ryż okrągłoziarnisty 300 g
Puree pomidorowe 200 g
Groszek zielony świeżomrożony 100 g
Cebula 100 g
Papryka słodka zielona 80 g
Oliwa 40 ml
Woda (gorąca) 500 ml
Szafran
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Owoce morza rozmrozić, przepłukać, wyłożyć na durszlak i odczekać, aż woda ścieknie. Ryż płukać do czasu, aż woda będzie przezroczysta. Cebulę i paprykę pokroić w kosteczkę o grubości 0,5 cm.

2

Do misy multicookera wlać oliwę, włożyć owoce morza i cebulę. Wybrać program „SMAŻENIE”, czas smażenia 5 minut. Wcisnąć przycisk „Anuluj”. Następnie na owoce morza wsypać ryż, wyrównać, dodać puree pomidorowe i zalać wodą. Zamknąć pokrywę.

3

Wybrać program „PILAW”, czas gotowania 40 min. Wcisnąć przycisk „Start”. 10 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę i dodać groszek oraz paprykę, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Zamknąć pokrywę i gotować do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!