Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaOzór wołowy w galarecie

Czas przygotowywania: 2 godziny

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ozór wołowy 1,3 kg
Jajko gotowane 50 g/1 szt.
Żelatyna 40 g
Woda 2 l
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Ozór dokładnie opłukać. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie (100 ml) na 30 min. Jajko gotowane pokroić w plasterki. Ozór włożyć do misy multicookera, zalać pozostałą wodą, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „MENU” wybrać program „SOUP”. Nacisnąć przycisk „HOUR/MIN”, następnie naciskając „COOKING TIME” ustawić migający indykator na 2 godz. Włączyć „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

3

Po zakończeniu przygotowywania bulion przecedzić, rozcieńczyć przygotowaną żelatyną. Ozór oczyścić i pokroić w plasterki. Do oddzielnego naczynia wlać bulion (200 ml) i wstawić do lodówki na 20 min.

!

Po zastygnięciu bulionu wyłożyć na wierzch ugotowane jajko, następnie zalać bulionem (200 ml) i wstawić do lodówki na 20 min, następnie wyłożyć plasterki ozora, zalać (200 ml) bulionem i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!