Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaNóżki z kurczaka w sosie barbecue

Czas przygotowywania: 14 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Nóżka z kurczaka 350 g
Sos barbecue (z aromatem wędzenia) 150 g
Olej 50 ml
Czosnek 10 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Nóżki umyć. Czosnek zetrzeć na tarce z małymi oczkami i wymieszać z sosem barbecue, dodać sól i przyprawy. Pozostawić nóżki w marynacie na 1 godz. Do misy multicookera wlać olej i ułożyć nóżki. Zamknąć pokrywę.

2

Za pomocą przycisku „Menu” wybrać program „SMAŻENIE”. Przyciskami „Godz” i „Min” ustawić czas na 14 minut Wcisnąć przycisk „Start”. 7 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, przewrócić nóżki i zamknąć pokrywę.

3

Smażyć do zakończenia pracy programu.


!

Polecamy podawać potrawę z ziemniakami "idaho" i sosem musztardowym.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!