Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DeseryMus czekoladowo-pomarańczowy

Czas przygotowywania: 5 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Czekolada gorzka 200 g
Jajka 200 g/4 szt.
Cukier 50 g
Masło śmietankowe 50 g
Skórka z pomarańczy 15 g
Sok pomarańczowy 20 ml

Sposób przygotowywania

1

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na gestą i sztywną pianę. Żółtka wymieszać na jednolitą masę z sokiem pomarańczowym i skórką z pomarańczy. Czekoladę połamać na małe kawałeczki.

2

Do misy multicookera włożyć czekoladę, masło śmietankowe, cukier. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „Menu” ustawić program „KASZA NA MLEKU” Przyciskami „Czas” i „Min” ustawić 5 min. Wcisnać przycisk „Start”. Gotować do zakończenia pracy programu.

4

Po zakończeniu pracy programu otworzyć pokrywę i wymieszać powstały sos czekoladowy na jednolitą masę. W oddzielnym naczyniu wymieszać mieszaninę jajeczną i sos czekoladowy, następnie masę przelać do białek i ponownie dokładnie wymieszać.

5

Otrzymaną masę przelać do naczyń i odstawić do lodówki do stężenia na 2-3 godz.

!

Porada: jako foremek możemy użyć wydrążone z miąższu pomarańcze.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!