Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaMintaj z kalarepą w śmietanie

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mintaj (filet) 400 g
Śmietana 15% 300 g
Kalarepa 280 g
Pomidory 235 g
Ser twardy 170 g
Oliwa z oliwek 30 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Rybę umyć, razem z kalarepą i pomidorami pokroić w plasterki 0,5 cm, ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Do misy multicookera wlać oliwę z oliwek, wyłożyć składniki warstwami w następnej kolejności: kalarepa, pomidory, mintaj. Górną warstwę wysmarować śmietaną, posypać solą, przyprawami oraz serem. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „MENU” wybrać program „STEW”, wcisnąć przycisk „HOUR/MIN”, następnie przyciskiem „Cooking time” ustawić migający indykator na 1 godz. Wcisnąć przycisk „START”, dusić do zakończenia pracy programu.

!

Porada: mintaja można zastąpić okoniem lub pangą.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!