Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


SałatkiMarchew gotowana z migdałami

Czas przygotowywania: 13 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Marchew 250 g (3-4 szt.)
Miód 40 g (3 łyżeczki)
Sok z połówki pomarańczy
Płatki migdałowe 10 g (2 łyżeczki)
Olej roślinny 10 ml (1 łyżka)
Woda 750 ml (3 szklanki)
Cukier 6 g (1 łyżeczka)
Masło śmietankowe 7 g (1 łyżeczka)
Sól do smaku

Sposób przygotowywania

1

Marchew pokroić w paski o grubości 0,5 cm, włożyć do misy multicookera, zalać wodą, dodać sól i cukier. Zamknąć pokrywę. Nastawić program „QUICK COOK”, czas przygotowywania – 8 minut. Nacisnąć przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

2

Po sygnale dźwiękowym nacisnąć przycisk „KEEP WARM/ CANCEL”. Marchew odcedzić w durszlaku. Do misy multicookera wyłożyć płatki migdałowe, dodać olej i miód. Zamknąć pokrywę. Nastawić program „FRY”, czas przygotowywania – 5 minut.

3

Nacisnąć przycisk „START”. Po rozpoczęciu wstecznego odliczania czasu otworzyć pokrywę, dodać marchew, sok pomarańczowy i zamieszać. Obsmażać przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając do zakończenia programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!