Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaLasagne warzywna

Czas przygotowywania: 25 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Makaron do lasagne 70 g
Sos beszamelowy 200 g
Ser parmezan 80 g
Pomidory 70 g
Bakłażany 60 g
Cukinia 50 g
Cebula 50 g
Marchewka 40 g
Oliwa z oliwek 30 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Warzywa pokroić w kosteczkę 0,5 cm. Parmezan zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Do misy multicookera wlać oliwę i włożyć warzywa.

2

Wybrać program "„SMAŻENIE”", czas smażenia 5 minut. Wcisnąć przycisk "„Start”". Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu. Wcisnąć przycisk "„Anuluj”". Gotowe warzywa przełożyć do oddzielnego naczynia.

3

Do misy multicookera wlać sos beszamelowy (50 g), z wierzchu ułożyć płat makaronu do lasagne i składniki w następującej kolejności: warstwa sosu beszamelowego, warstwa nadzienia, warstwa startego sera. Powtórzyć kolejność układania warstw. Zamknąć pokrywę.

4

Wybrać program "„WYPIEKANIE”", czas gotowania 20 min. Zapiekać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!