Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKurczak z serem i szpinakiem

Czas przygotowywania: 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kurczak (filet) 400 g
Szpinak mrożony w całości 50 g
Ser żółty twardy 50 g
Pomidory suszone 20 g
Czosnek ząbek
Olej roślinny 20 ml
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowywania

1

Piersi z kurczaka przemyć, pokroić na porcje o wadze 200 g, rozbić do grubości 1 cm, natrzeć solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, czosnek i suszone pomidory posiekać nożem. Szpinak rozmrozić, przemyć, wycisnąć i wymieszać z pomidorami, czosnkiem i serem.

2

Na każdy kawałek kurczaka położyć porcję nadzienia, następnie zawinąć w roladki, włożyć do misy multicookera.

3

Wlać olej roślinny. Zamknąć pokrywę. Ustawić program „FRY – CHICKEN", czas przygotowywania — 20 minut. Wcisnąć przycisk „Start”.

4

15 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas przewracając roladki.

Kalorie: 821,60 kcal; białka: 102,93 g; tłuszcze: 43 g; węglodowodany: 7,95 g.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!