Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKrewetki z sosem curry i mleczkiem kokosowym

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Krewetki tygrysie bez główek 400 g
Cebula 200 g
Tajskie zielone curry 70 g
Mleczko kokosowe 400 ml
Oliwa 40 ml
Czosnek 4 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Krewetki obracać z pancerzy. Cebulę pokroić w kosteczkę o wielkości 0,5 cm. Czosnek posiekać nożem.

2

Do misy multicookera-szybkowaru wlać oliwę, dodać sól i przyprawy. Ustawić program „SMAŻENIE”.

3

7 minut po rozpoczęciu przygotowywania do misy multicookera włożyć krewetki i wlać mleczko kokosowe, dodać sól i przyprawy.

4

15 minut po rozpoczęciu przygotowywania wcisnąć przycisk „Anuluj”.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!