Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKrewetki w maślanym sosie z chilli i czosnkiem

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Krewetki królewskie 400 g (ok. 10 szt.)
Papryczka chili czerwona 6 g (1 szt.)
Czosnek 10 g (2 ząbki)
Masło śmietankowe 10 g
Wino białe wytrawne 50 ml
Oliwa z oliwek 30 ml
Kilka kropel soku z cytryny
Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowywania

1

Krewetki przemyć i oczyścić, czosnek posiekać nożem, papryczkę chili pokroić w plasterki.

2

Do misy multicookera wlać oliwę. Zamknąć pokrywę. Ustawić program „FRY – SEAFOOD", czas przygotowywania — 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start”.

3

10 minut przed zakończeniem gotowania włożyć krewetki, papryczkę chili i czosnek, dodać sól i pieprz. Obsmażać krewetki przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

4

2 minuty przed zakończeniem gotowania dodać masło, wino i sok z cytryny. Zamknąć pokrywę i przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!