Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKotlet schabowy

Czas przygotowywania: 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Schab świeży 100–120 g
Jajko 50 g (1 szt.)
Bułka (tarta) 50 g
Mąka 10 g
Olej roślinny 1,5 l
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowywania

1

Wieprzowinę przemyć, rozbić do grubości 1 cm, natrzeć solą i pieprzem. Jajko ubić widelcem na jednolitą konsystencję. Mięso obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Do misy multicookera nalać olej. roślinny.

2

Ustawić program MULTI COOK, temperatura — 160°С, czas przygotowywania — 20 min. Wcisnąć przycisk „Start”.

3

Mięso i frytki włożyć do koszyka do smażenia na głębokim oleju i zanurzyć w oleju po rozpoczęciu wstecznego odliczania czasu. Przygotowywać do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie.

!

Polecamy podawać z frytkami.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!