Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DodatkiKasza gryczana na sypko

Czas przygotowywania: 12 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kasza gryczana 260 g
Masło śmietankowe 20 g
Woda 0,5 l
Sól

Sposób przygotowywania

1

Kaszę płukać, aż woda będzie przezroczysta. Misę multicookera-szybkowaru wysmarować masłem śmietankowym, wsypać kaszę, zalać wodą, dodać sól i zamieszać. Zamknąć pokrywę i zawór wypuszczania pary.

2

Ustawić program "RYŻ/KASZE". Czas gotowania ustawić na "ŚREDNIE" - 12 minut.

3

Gotować do zakończenia programu, po czym otworzyć zawór i wypuścić parę.

!

Porada: do gotowej kaszy polecamy dodać kawałeczek masła śmietankowego.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!