Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKapusta duszona z kurczakiem

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Filet z kurczaka 200 g
Kapusta (główka) 350 g
Cebula 60 g
Marchewka 100 g
Koncentrat pomidorowy 100 g
Woda 200 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Filet z kurczaka przemyć i pokroić w kosteczkę 0,5х3 cm, marchewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, cebulę drobno posiekać, kapustę – w paseczki o szerokości 1 cm.

2

Do misy multicookera włożyć filet z kurczaka, cebulę, koncentrat pomidorowy, sól, przyprawy i zamieszać. Na wierzchu wyłożyć kapustę, posypać solą i przyprawami, zalać wodą. Zamknąć pokrywę multicookera.

3

Za pomocą przycisku "Wybór programu" wybrać program "DUSZENIE". Przyciskami "Czas" i "Min" ustawić czas na 1 godz.. Wcisnąć przycisk "Start" i dusić do zakończenia pracy programu.


!

Smak potrawy będzie bardziej oryginalny, jeżeli dodamy do niej pieczarki.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!