Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaGulasz z wieprzowiny z ziemniakami na parze

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wieprzowina (polędwica) 700 g
Ziemniaki 400 g
Cebula 200 g
Koncentrat pomidorowy 100 g
Czosnek 10 g
Woda 200 ml
Olej 70 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Wieprzowinę przemyć, czosnek posiekać nożem, ziemniaki przekroić wzdłuż na połówki. Mięso i cebulę pokroić w kosteczkę o grubości 1,5-2 cm i włożyć do misy multicookera, wlać wodę, olej, dodać sól, przyprawy, czosnek, koncentrat pomidorowy i wymieszać. W górnej części misy ustawić naczynie do gotowania na parze, do którego włożyć ziemniaki, posolić. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Wybór programu” ustawić program „DUSZENIE/GALARETA”. Przyciskiem „Czas gotowania” ustawić 1 godz. Wcisnąć przycisk "Start". Dusić do zakończenia pracy programu.

!

Porada: ostry smak gulaszu uzyskamy, dodając do niego papryczkę chili.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!