Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Smażenie na głębokim olejuFrytki

Czas przygotowywania: 10 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Frytki (półfabrykat) 200 g
Olej 750 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Do misy multicookera wlać olej, nie zamykać pokrywy. Wybrać program „SMAŻENIE”, czas gotowania” ustawić czas na 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start”.

2

Frytki umieścić w koszyku do smażenia na głębokim oleju.

3

Kiedy rozpocznie się wsteczne odliczanie w misie multicookera umieścić koszyk do smażenia na głębokim oleju z frytkami. Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając.

!

Porada: przed podaniem gotowe frytki posypać solą i podawać z sosem barbecue.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!