Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaFettuccine z wołowiną

Czas przygotowywania: 28 + 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wołowina (polędwica) 350 g
Cebula 200 g
Pomidory 150 g
Marchewka 140 g
Makaron fettuccine 126 g
Woda 1 l
Bulion mięsny 100 ml
Oliwa 40 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Wołowinę opłukać, pokroić w kostkę 1,5–2 cm, cebulę pokroić w półkrążki, marchewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, pomidory pokroić w paseczki 2х4 cm. Do misy multicookera wlać wodę, posolić i zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „WYBÓR PROGRAMU” wybrać program „RYŻ/KASZE”. Przyciskiem „CZAS GOTOWANIA” ustawić 28 minut. Wcisnąć przycisk „START”. 8 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę,do misy wsypać makaron i wymieszać. Zamknąć pokrywę. Gotować do zakończenia programu.

3

Po sygnale dźwiękowym nacisnąć przycisk „ODGRZEWANIE/ANULUJ”. Makaron wyłożyć na durszlak. Do misy multicookera wlać oliwę, włożyć mięso i warzywa. Przyciskiem „WYBÓR PROGRAMU” wybrać program „SMAŻENIE”. Przyciskiem „CZAS GOTOWANIA” ustawić 20 minut. Wcisnąć przycisk „START”. Smażyć przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

4

10 min. przed zakończeniem pracy programu dodać pomidory i wymieszać. 2 min przed zakończeniem gotowania dodać makaron, sól, przyprawy oraz bulion, wszystko wymieszać. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: fettuccine doskonale smakuje z sosem śmietankowym i parmezanem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!