Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DodatkiFasola czerwona gotowana

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Fasola czerwona 500 g
Woda 1,5 l
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Fasolę zalać wrzątkiem i odstawić na 1 godz., po czym wysypać na sitko, aby ściekła woda. Do misy multciookera-szybkowaru włożyć fasolę, zalać wodą, dodać sól, przyprawy i zamieszać. Zamknąć pokrywę i zawór wypuszczania pary.

2

Wcisnąć przycisk "STRĄCZKOWE". Przyciskiem "Czas gotowania" ustawić wartość "DUŻE" - 60 min. Gotować do zakończenia programu, po czym otworzyć zawór i wypuścić parę.

!

Porada: jako przyprawy najlepiej pasują tymianek i rozmaryn.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!